Per Brandstedt ställde ut på Arvika Konsthall 2018

 

Sahlströms Kultur AB, Familjerna Sahlströms och Ärlingssons Minnesfond samt Sahlströmsgårdens Vänner delar nu för andra året ut ett vistelsestipendium.
Stipendiet innebär ca 3 veckors vistelse i Fryksdalen Värmland, med fri mat och logi på Sahlströmsgården.

2020 års stipendiat blir Per Brandstedt från Falköping. Per Brandstedt arbetar sedan 1983 som konstnär och hantverkare. Hans arbetsmaterial är trä. Han gör möbler, skulpturer och bruksföremål, ofta knutna till lokala traditioner. Här finns alltså en spännande koppling till Bror Sahlström, en av konstnärssyskonen på gården för länge sedan.

Per Brandstedt kommer troligen att vistas på Sahlströmsgården i slutet av augusti och början av September (tiden är ännu inte fastlagd). Vi ser fram emot att få möta honom och att få se den utställning som kommer att finnas i Stalleriet.

Vi säger nu ett varmt välkommen till Per Brandstedt..