Bodil Pettersson  -  2023 års stipendiat

För femte året i rad delar nu Sahlströmsgårdens Vänner, tillsammans med Sahlströms Kultur AB samt Familjerna Sahlströms och Ärlingssons Minnesfond, ut ett vistelsestipendium. Årets stipendiat blev Bodil Pettersson från Tidaholm.

Så här presenterar hon sig själv:

- Mitt namn är Bodil Pettersson, som designer kallar jag mig för Bodil Thyra. Bring Beauty är mitt företag.  Namnet sammanfattar kärnan i allt jag gör: att förmedla det vackra jag ser och omvandla det till mönster och fotokonst som sedan hittar in i sin rätta miljö och kontext.

Sedan våren 2022 är jag utbildad mönsterdesigner och att designa mönster för olika miljöer är numera min passion. I mitt företag tar jag även fotouppdrag och jobbar också med grafisk design. Som utbildad florist med gesällbrev är blommor och inredning mina stora intressen.

Min inspirationskälla är oftast naturen och jag gillar också att tillbringa tid ensam då det ger mig tid att tänka och reflektera. I den tystnaden kommer ofta mycket nya tankar och idéer till mig. Just nu ser jag mycket fram emot min vistelse på Sahlströmsgården i sommar. Jag hoppas vi ses där.

Bästa Hälsningar
Bodil Thyra

Bodil kommer att vistas på Sahlströmsgården under v.34-36. Hon kommer alltså att finnas med på Sahlströmsgårdens Dag söndag 27 augusti. Du har möjlighet att se något av hennes produktion under de två sista veckorna i augusti.

Vi säger varmt välkommen till Bodil!

Hemsida: bringbeauty.nu

instagram: @bringbeauty_nu