Välkommen till vår Facebooksida

Här kan Ni följa vad som händer på föreningens Facebooksida, även om ni själva inte har eller använder Facebook.

Sahlströmsgårdens Vänner

Föreningen Sahlströmsgårdens Vänner bildades år 2007. Föreningen startades av några ”eldsjälar” och har idag över 800 medlemmar. Vänföreningens syfte är att sprida kunskap om Sahlströmsgården och dess kulturskatter, och att berätta om de konstnärer som bott och verkat på gården. Genom föreningens arbete vill vi också spegla den verksamhet som gården bedriver idag.
Sahlströmsgårdens Vänner2019-06-17 06:25
Fryksdalsmora – Ida (Sahlström) Nilsson designade för länge sedan en speciell midsommarstång, med en stor horisontell ring som i sin tur bär tre mindre ringar. Dessa ringar symboliserar devisen: "Frihet i smått, enighet i stort och kärlek i allt"'.

Sedan ett antal år tillbaka är det tradition att medlemmar i Sahlströmsgårdens Vänner hjälper till att återskapa denna midsommarstång på Sahlströmsgården – alltid dagen före Midsommarafton.

Vill Du vara med? – Ju fler vi är desto trevligare har vi tillsammans! Arbetet börjar på Sahlströmsgården på torsdag klockan 10.00. – Ta gärna med egna ängsblommor för att pryda ringarna.

När midsommarstången är klädd och rest, blir alla medverkande bjudna på kaffe och tårta.
Sahlströmsgårdens Vänner2019-06-05 00:33
Delar av styrelsen för Sahlströmsgårdens Vänner gjorde en gemensam vandring längs ”Sahlströmsleden” på tisdagskvällen 4/6. Efter att ha rundat den södra delen av Långmyrtjärn gjordes halt för fika på den vackert belägna udden nedanför Bovilgården.
Sahlströmsgårdens Vänner är med Håkan Hjerdt och 3 andra.2019-05-30 23:15
Under den regntunga torsdagskvällen har ”Juniaftons Spelmän” samövat inför söndagens - 2/6 - (förhoppningsvis) ljuva Juniafton på Sahlströmsgården.
Sahlströmsgårdens Vänner2019-05-29 21:48
Sahlströmsgårdens Vänner hälsar välkommen till Årets Juniafton på Sahlströmsgården, nu på söndag. Se annons!
Vi ser fram emot vackert väder, eftersom programmet om möjligt ska framföras utomhus, just på ”Juniaftons Plats”.
Ta gärna med egna stolar, och framför allt – flera goda vänner.
(I händelse av regn håller vi till inomhus på Höloftet.)
Sahlströmsgårdens Vänner har delat ett inlägg.2019-05-26 22:01
Curt och Alf från Sahlströmsgårdens Vänner är hos oss idag och förbereder inför programkvällen den 2 juni kl. 16.00. #sahlströmsgårdensvänner #petithotels #utterbyn #visitvärmland #visittorsby #juniafton #carlwilhelmson
Sahlströmsgården
Sahlströmsgårdens Vänner2019-05-22 11:25
Nyhetsinslaget om Otto Sahlströms återfunna musik, som visats i Värmlandsnytt, kan ses på SVT Play fram till nästa onsdag (29/5).