Välkommen till vår Facebooksida

Här kan Ni följa vad som händer på föreningens Facebooksida, även om ni själva inte har eller använder Facebook.

Sahlströmsgårdens Vänner

Föreningen Sahlströmsgårdens Vänner bildades år 2007. Föreningen startades av några ”eldsjälar” och har idag över 800 medlemmar. Vänföreningens syfte är att sprida kunskap om Sahlströmsgården och dess kulturskatter, och att berätta om de konstnärer som bott och verkat på gården. Genom föreningens arbete vill vi också spegla den verksamhet som gården bedriver idag.
Sahlströmsgårdens Vänner2019-08-20 17:25
Några bilder från i lördags (17/8) då Rogert Bondesson presenterade sig och sina målningar under vernissagen i Stalleriet på Sahlströmsgården.
Passa på att se konstutställningen — den hänger kvar till och med lördag 24/8.
Sahlströmsgårdens Vänner2019-08-16 20:39
Sahlströmsgårdens vistelsestipendiat Rogerts Bondesson och Sahlströmsgårdens Vänners styrelseordförande Curt Engström, stod i ”Stalleriet” på fredagseftermiddagen och diskuterade detaljer inför morgondagens vernissage.

– Välkomna till vernissagen på Sahlströmsgården i morgon, lördag, den 17 augusti, kl. 12.00 – 16.00.
Sahlströmsgårdens Vänner2019-08-07 22:34
Idag har Rogerts Bondesson – stipendiaten på Sahlströmsgården – börjat hänga sina målningar i Stalleriet. Kom, och besök hans vernissage – lördagen den 17 augusti kl. 12.00 – 16.00.
Sahlströmsgårdens Vänner2019-08-06 22:27
Rogerts Bondesson – Stipendiat på Sahlströmsgården

Sahlströms Kultur AB, Familjerna Sahlströms och Ärlingssons Minnesfond samt Sahlströmsgårdens Vänner delar nu för första gången ut ett stipendium.
Det handlar om ett vistelsestipendium, som detta första år tillfaller konstnären Rogerts Bondesson från Göteborg.

Rogerts Bondesson är född 1950 och har fått sin konstnärliga utbildning på Konsthögskolan Valand under åren 1976-81. Bondesson finns representerad på Nationalmuseum Stockholm, Göteborgs Konstmuseum, Statens Konstråd m.fl. platser.
Åren 1997 och 2010 ställde Bondesson ut på Arvika Konsthall. Nu är det alltså dags för utställning på Sahlströmsgården Torsby.

Rogerts Bondesson målar gärna i äggoljetempera, men även med inslag av vanlig oljefärg. Han arbetar ganska snabbt med sina målningar med breda penslar och flödigt med färg. En del bilder växer fram av sig själv; det behöver inte finnas någon direkt förebild. Man märker ett stort intresse för rummet, såväl exteriört som interiört.
Rogerts Bondesson är verksam på Konstepidemin i Göteborg sedan 1988. Konstepidemin är ett ateljéområde vid Linnéplatsen i Göteborg som utgör en unik arbetsplats för 130 kulturarbetare med egna ateljéer inom olika områden. Detta var tidigare Göteborgs Epidemisjukhus

Stipendiet som nu tilldelas Rogerts Bondesson innebär fri vistelse på Sahlströmsgården under tre veckor, med tillgång till Anna Sahlströms ateljé, där han kommer att arbeta under tiden 5 – 25 augusti.
Senare under vistelsen, närmare bestämt 17 – 24 augusti, kommer Bondesson också att visa sina verk på gårdens galleri.

Det blir vernissage i Stalleriet – lördagen den 17 augusti kl. 12.00 – 16.00.
Sahlströmsgårdens Vänner har delat ett inlägg.2019-06-20 19:11
Curt Engström, Vänföreningens ordförande, berättar här om Midsommarstångens tillblivelse.
Sahlströmsgården
Sahlströmsgårdens vänners ordförande Curt och styrelsemedlemmen Alf jobbar på 👍♥️🇸🇪☀️
Sahlströmsgårdens Vänner har delat ett inlägg.2019-06-20 18:53
Tack Vänner, för Er goda medverkan till att "Idas Midsommarstång" har återskapats ännu en gång!
Sahlströmsgården
Vår fina vänförening är igång 👍❤️🇸🇪