2022 års stipendiat Anna Israelsson målar akvarell.

Anna Israelsson - 2022 års stipendiat

Anna målar akvarell. Hon är född 1982 och bor på Västkusten sedan tjugo år tillbaka men har rötterna i Västerbotten. Senaste åren har hon främst målat landskap. Det är inte de klassiska västkustmotiven hon dras till utan de skuggiga skogarna. Hon fascineras av hur mycket som går att uttrycka med små medel och målar gärna svartvita motiv med bara en färg.

Anna gillar tanken på att stå kvar istället för att jäkta vidare, att gräva där du står. Under pandemin var hennes dagliga skogspromenad på 3 km en källa till inspiration och akvareller i över ett år.

Det är först de senaste åren Anna har satsat på konstnärskapet. Utöver ett år på Ölands konstskola är hon självlärd. Förra året hade hon sin första utställning. Det blev tre utställningar, varav en separatutställning, innan året var slut.

På instagram delar Anna regelbundet med sig av sitt skapande och har ca 6000 följare.
Instagram: annas_akvareller
Hemsida: annaisraelsson.se

Anna Israelsson kommer att besöka Sahlströmsgården under tre veckor i slutet av augusti och början av september. Vi återkommer med information kring hennes besök och den utställning hon kommer att ha på Stalleriet.

Vi säger varmt välkommen till Anna Israelsson!