Hilma-Nordén - 2021 års stipendiat.
Hilma jobbar mycket med textila material och använder gärna gamla hantverkstekniker som tovning, vävning och broderi. 

Hilma Nordén - 2021 års stipendiat

Sahlströms Kultur AB, Familjerna Sahlströms och Ärlingssons Minnesfond samt Sahlströmsgårdens Vänner delar nu för tredje gången ut ett stipendium. Det handlar om ett vistelsestipendium, som detta år tillfaller en ung konstnär, Hilma Nordén från Stockholm, men hon är uppvuxen i Arvika.

Hilma är född 1998 och studerar för närvarande på  Konstfack i Stockholm. Hon har funnits med på utställningar på Galleri 54 Göteborg, Kristinehamns konstmuseum, Galleri Thomassen Göteborg mm.

Hilma jobbar mycket med textila material och använder gärna gamla hantverkstekniker som tovning, vävning och broderi. Resultatet blir ofta skulpturer av skogens innevånare, såsom älgar och rådjur samt skogsrå och andra av skogens väsen. Hilma är fascinerad av forna tiders folktro och föreställningar om magi och naturens besjälning.
– Jag tror det finns mer än bara planterade träd i skogen, säger Hilma.

Norra Värmland, och särskilt finnskogen, har säkert många spännande upplevelser att erbjuda Hilma under hennes tre veckor långa vistelse på Sahlströmsgården. Stipendiet innebär fri vistelse, med mat och logi på gården, samt tillgång till Annas ateljé. Hilma kommer också att ha en utställning i stalleriet i samband med Sahlströmsgårdens Dag i september.

Vi säger varmt välkommen till Hilma!